Svendborg får 6. plads i Årets Studieby kåring 2024

Foto: studentum.dk.
dato

I den årlige undersøgelse af Danmarks studiebyer, foretaget af studentum.dk ender Svendborg igen i år i top-10 med en 6. plads. Denne undersøgelse er baseret på unge studerendes kriterier for en ideel studieby, kombineret med data fra diverse studiebyer i Danmark. Svendborg scorer særligt højt på 2 af de mest centrale parametre for de studerende, herunder socialt miljø og transportfaciliteter.

I disse måneder er tusindvis af unge i gang med at træffe en af de mest afgørende beslutninger i deres liv: Hvad skal de studere, og hvor? Men hvad er det egentlig, de unge søger efter, når de skal vælge en studieby? Hvert år spørger studentum.dk de studerende om deres højeste prioriteringer, når det kommer til valg af studieby. I år er tre af dem byens og uddannelsesinstitutionens sociale miljø, samt byens transportmuligheder.

 Svendborg har i år fået en flot 6. plads med stor fortjeneste til netop deres fremragende infrastruktur og transportmuligheder, såvel som deres gode sociale miljø på skolerne. 

Svendborg kendetegnes ved deres mange busforbindelser og sociale liv
En af de helt store grunde til at Svendborg har fået deres flotte placering skyldes byens og uddannelsernes sociale miljø. Svendborg tilbyder et hav af aktiviteter, som de unge studerende kan deltage i til dagligt og dermed bruge til at omgås, når de ikke er på skolebænken.

Samtidig viser undersøgelsen, at de studerende, der allerede er i Svendborg, udviser stor tilfredshed med det sociale miljø på uddannelsesinstitutionerne og at deres grad af ensomhed er enorm lav.

Derudover har Svendborgs 975 busstoppesteder sat byen højt på transportplaceringen, hvilket fortsat er en meget vigtig parameter for de kommende studerendes valg.   

De unge har fagligheden i fokus
De nyeste tal fra Årets Studieby 2024, som er baseret på en undersøgelse med svar fra 846 respondenter, viser, at de unge i år har lagt særligt vægt på fagligheden. Det er dermed vigtigt for de kommende studerende at det faglige miljø, undervisernes engagement og udbyttet af den respektive uddannelse er i top.

“Fremtidens studerende har endnu engang talt, og det er tydeligt, at deres prioriteter har rykket sig siden sidste år, og faglighed er igen blevet den ultimativt vigtigste faktor, som de unge har for øje, når de skal vælge studie. Hos studentum.dk følger vi de uddannelsessøgende tæt, og det er altid inspirerende at observere, hvordan de studerendes præferencer udvikler sig med tiden. Fra studentum.dk skal lyde et rigtigt stort tillykke med genindtagelse af titlen som Danmarks bedste studieby til København og et stort tillykke til de øvrige byer i Top 10,” udtaler Communications Manager ved Keystone Education Group Danmark; Tine Dührr.  

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer i 2024
Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby. Det har resulteret i ti parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra. I årets undersøgelse er der tale om følgende parametre: Faglighed, socialt miljø, gode transportmuligheder, gode karrieremuligheder, studiejobs, billig bolig, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, uddannelsesmuligheder, følelsen af tryghed samt byliv.

Her er listen over Danmarks ti bedste studiebyer i 2024.

1. København    

2. Aarhus     

3. Aalborg    

4. Odense    

5. Bornholm    

6. Svendborg    

7. Kalundborg    

8. Esbjerg    

9. Vejle    

10. Grenå    

Kilde: studentum.dk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.